D-Link COVR 1102 Review

Het hebben van een krachtig Mesh WiFi-netwerk hoeft niet duur te zijn.
De prijs van routers en kits om wifi-mesh-netwerken thuis te configureren, blijft maar dalen. En dit alles zonder een complete en werkende configuratie op te geven.

Dit is het geval van de D-Link COVR-1102. Deze kit, een van de meest betaalbare op de markt, bestaat uit twee identieke apparaten die klaar zijn om een ​​mesh-wifi-netwerk te configureren waarmee wifi-problemen in huizen tot 325 vierkante meter kunnen worden opgelost, vooral op één verdieping.
Zoals we al hadden verwacht, bevat deze kit twee apparaten om ons wifi-mesh-thuisnetwerk te configureren, maar indien nodig kunnen we andere knooppunten afzonderlijk toevoegen (maximaal vier), met een intuïtief, snel en eenvoudig systeem (compatibel met EasyMesh WiFi Alliance) om dat mesh-thuisnetwerk uit te breiden.

D-Link COVR-1102 Multiroom wifi 2 stations

AE__coolbluenl coolblue.nl
Laatste update was op: 22 september, 2021 5:07 am

Met de D-Link COVR-1102 multiroom wifi router voorzie een volledig appartement of 2 verdiepingen in een klein huis van stabiele wifi. De 2 stations van dit multiroom systeem staan constant in verbinding met elkaar. Zo krijg je één netwerk in je hele huis. Zo loop je door meerdere kamers zonder dat de verbinding van je videogesprek of game wordt verbroken. Dankzij MU-MIMO verbind je meerdere...

D-Link COVR 1102 Review: In de doos hebben we, naast de twee COVR-apparaten, een gebruikershandleiding en snelle configuratie (met kaart met QR-code voor snelle installatie), de voedingen van deze apparaten en een platte Cat5e Ethernet-netwerkkabel, allemaal een detail voor dit pakket.
Bovendien is deze mesh-oplossing compatibel met Google- en Amazon-assistenten, hoewel we hiervoor een account moeten aanmaken in de D-Link-services en deze moeten koppelen aan die van de assistenten.

Identieke (en zeer discrete) router en extender

In de markt, wanneer we het hebben over apparaten om WiFi Mesh netwerken te configureren, is het gebruikelijk om modellen te vinden die veel aandacht besteden aan hun ontwerp om op een aangename en zelfs transparante manier in elke kamer te kunnen worden geïntegreerd.

De D-Link COVR 1102 is een kit die speciaal voor dit aspect zorgt. Het ontwerp, eenvoudig en zonder enige schrik, valt op door zijn zeer compactheid. Het is in feite een van de meest compacte kits die u op de markt kunt vinden. Net als andere mesh-oplossingen zijn de antennes intern, dus de visuele impact van deze apparaten is erg laag, hoewel we hiermee dekking verliezen.

De eenvoud van het visuele ontwerp wordt ook overgedragen op die van de connectiviteit en fysieke bedieningselementen. Alles bevindt zich aan de achterkant van het apparaat, met alleen de aan / uit-knop. Wat betreft de basisgegevens, ze worden onder het apparaat geplaatst.
Elk van de COVR-apparaten kan worden gebruikt als router of als repeater, en het ontwerp is identiek en zeer discreet

De connectiviteit is enigszins beperkt en bestaat uitsluitend uit twee Ethernet-poorten op elk van de apparaten. Het is daarom een ​​kit die is ontworpen als aanvulling op een hoofdrouter. Het heeft ook geen USB-poort.

Elk van de twee apparaten kan worden gebruikt als de hoofdrouter, maar we hadden liever een van hen gehad met een completere connectiviteit. Laten we niet vergeten dat het een compatibele kit is met Ethernet Backhaul, dus we kunnen er veel meer uit halen als we het huis met kabelinstallatie hebben, aangezien de verbinding tussen knooppunten van het mesh-netwerk rechtstreeks via een kabel kan gebeuren.

Configuratie via web of app

De initiële configuratie en natuurlijk het beheer en de administratie van het mesh-netwerk en de apparaten zelf kan worden gedaan via een webbrowser of rechtstreeks vanuit de app van de fabrikant.
De app leidt ons stap voor stap door de installatie. Dan kunnen we het Wifi Mesh netwerk op een basale manier beheren op gebruikersniveau

Hierdoor worden niet te veel geheimen verborgen en elke gebruiker kan het eenvoudig doen door de stapsgewijze instructies van de app te volgen, de aanbevolen methode voor de eerste installatie.

Prestatietest van de D-Link COVR 1102 Kit

Net als bij onze vorige test van WiFi Mesh routekits, werd de test uitgevoerd in een huis met drie verdiepingen en in totaal ongeveer 300 vierkante meter.

Prestatietest met één COVR

De eerste testrun werd uitgevoerd door een van de COVR 1102-apparaten als neutrale router aan te sluiten op de glasvezel router van de operator. Eerder hebben we gecontroleerd of de firmware van de apparatuur is geüpdatet naar de laatste stabiele versie van de fabrikant, iets wat we eenvoudig en zelfs automatisch kunnen doen vanuit de D-Link WiFi-app.

De eerste test die we aan het nieuwe thuisnetwerk onderwierpen, was LAN / LAN, met behulp van de JPerf-software geconfigureerd met transmissies van 10 seconden en verschillende tests met afwisselend 10 en 100 draden.
In deze eerste test hebben we zowel uitstekende verbindingsstabiliteit als overdrachtssnelheid geverifieerd met deze configuratie, die 119 MB / s en 112 MB / s was met respectievelijk 10 en 100 threads.

Voor puur draadloze tests hebben we, net als bij eerdere WiFi Mesh-apparaattests, onze toevlucht genomen tot metingen met een 802.11 a / b / g / n / ac-apparaat met dual-band-connectiviteit, altijd onder dezelfde omstandigheden.

D-Link COVR-C2202 Multiroom WiFi - 2 Pack

170,13
Laatste update was op: 22 september, 2021 3:07 am

2

D-Link AC1200 - wifi versterker (2-pack) - 1900 Mbps

114,95
Laatste update was op: 22 september, 2021 3:07 am

Totale wifi snelheid: 1900 Mbps

Wifi Mesh-prestatietest met twee apparaten

Voor de configuratie van het tweede apparaat is het niet nodig om iets vanuit de applicatie te doen. We zullen er alleen maar naar moeten grijpen en in geval van problemen aangeven met de onzichtbare configuratie die de EasyMesh technologie ons mogelijk maakt. Hiermee wordt, zodra het tweede element van de kit als repeater is aangesloten, de configuratie en integratie in het Mesh netwerk autonoom uitgevoerd.

In ons geval zijn een paar minuten genoeg om het extra access point te configureren dat de dekking en prestaties van het wifi-netwerk thuis verbetert. D-Link raadt aan om zoveel mogelijk direct zicht te hebben tussen elementen van het wifi-netwerk, maar dit is vrijwel nooit mogelijk.

Bij COVR-apparaten geeft de enige LED op de router / repeater ons aanwijzingen over het gemak of niet van de plaats waar we deze hebben geplaatst.

Onze eerste bedoeling was om de repeater op de tweede verdieping te plaatsen, maar de knipperende bank-LED op de juiste plaatsen waarschuwde ons dat er onvoldoende dekking was om als repeater te fungeren. Het gebruik van de kabelinstallatie in huis, beschikbaar in alle kamers, zou het probleem hebben opgelost, maar in ons geval wilden we het netwerk uitsluitend draadloos configureren.

De COVR-1102-set van D-Link is ideaal voor het verbeteren van het wifi-signaal in huizen met één verdieping

De uiteindelijk gekozen oplossing was om het tweede apparaat in de woonkamer te plaatsen, ongeveer 20 meter van de router. Daar was de LED gerepareerd, wat aangeeft dat hij het signaal van de router efficiënt kon ontvangen.

Met deze configuratie, zoals we kunnen zien in de tabel met metingen, zorgen we voor een grote dekking en bandbreedte op de eerste verdieping, van ongeveer 100 vierkante meter, evenals een betere dekking en bandbreedte op de tweede verdieping.

D-Link COVR 1102, Onze mening

Met een prijs die ruim onder de 100 euro ligt, is de D-Link COVR 1102-kit een van de meest interessante die we hebben gevonden onder degenen die beschikbaar zijn om thuis een basis WiFi Mesh netwerk te configureren.

De goed ontworpen en zeer eenvoudig te configureren kit biedt uitstekende prestaties voor het bedekken van oppervlakken van meer dan 250 vierkante meter, speciaal geoptimaliseerd voor configuraties met één verdieping. Voor huizen of kamers met meerdere verdiepingen is een derde element (dat we op elk moment eenvoudig kunnen toevoegen) meer dan aanbevolen.

D-Link COVR-1102 Multiroom wifi 2 stations

★★★★★
Coolblue.nl
as of 22 september, 2021 5:07 am

Met de D-Link COVR-1102 multiroom wifi router voorzie een volledig appartement of 2 verdiepingen in een klein huis van stabiele wifi. De 2 stations van dit multiroom systeem staan constant in verbinding met elkaar. Zo krijg je één netwerk in je hele huis. Zo loop je door meerdere kamers zonder dat de verbinding van je videogesprek of game wordt verbroken. Dankzij MU-MIMO verbind je meerdere...

Geef uw mening..

Laat een reactie achter

Test de Beste - Flacko
Logo
Shopping cart