Beste Babymatras

Baby matrassen test  • De beste babymatrassen ter vergelijking

Voor baby’s wordt gezonde slaap verzekerd door een goed matras, dat ademend en comfortabel is. Bij het kopen van het babybed wordt al snel duidelijk dat er een bijpassend matras moet worden gekocht, maar de selectie is enorm en de beslissing is vaak moeilijk. Matrassen voor kinderen mogen niet te zacht en niet te hard zijn. Er zijn ook verschillende maten.

1

Aerosleep Matras Evolution Pack

Aerosleep Matras Evolution Pack
Het Aerosleep Evolution Pack bestaande uit een babymatras en een matrasbeschermer zorgt er prima voor dat je kindje veilig slaapt en vrij kan ademen in een gezonde slaapomgeving. Het matras biedt uitstekend comfort voor de rug van je baby, terwijl de matrasbeschermer een luchtlaagje voorziet met de unieke 3D-honingraatstructuur.
Evolution matras
Het matras is gemaakt van stevig koud schuim dat voor een perfecte rug ondersteuning zorgt. De hoes van het matras is afritsbaar en wasbaar in de wasmachine.

 

2

Matras 70X140 Eucafeel met koudschuim

Dit top baby matras bestaat uit 7 centimeter koudschuim en 4 centimeter eucafeel. Deze twee innovatieve materialen maken van de Elisa een bijzonder kwaliteitsvol en duurzaam product en een matras die ademt
Eucafeel is een hoogwaardig schuim dat open cellig en dus luchtdoorlatend is. Daardoor neemt het veel meer vocht op dan andere schuimsoorten. Zweet jouw baby’tje veel? Dan verhoog je met deze matras zeker zijn slaapcomfort. Hij ligt altijd droog, want het vocht trekt meteen in het schuim. Je creëert zo een frisse en aangenaam droge slaapomgeving. De matras houdt de warmte vast in de winter, maar voelt koel aan op warme dagen.
Comfortabel, veilig en antiallergeen
De laag koudschuim garandeert comfort en veiligheid. Koudschuim is erg veerkrachtig en laat lucht en vocht goed door. Schimmel en meeldauw krijgen zo geen kans en deze matrassen werken dan ook antiallergisch en zijn reukvrij. Het materiaal behoudt heel goed zijn vorm.

 

3

Babymatras 70X140 reflux omvormbaar

Dit Reflux matras kan jouw baby’tje – en dus ook jou – een rustige slaap bezorgen. Door hem in een gekantelde positie te leggen, heeft hij minder last van voeding die terugvloeit naar de slokdarm. Dus gaan veel ouders improviseren met hulpstukken onder de poten van het babybedje of een kussen onder de matras. Geen ideale oplossingen, want je baby heeft zo geen gezonde slaaphouding meer. Dankzij Michelle slaapt jouw kindje comfortabel en veilig. Let wel: deze antirefluxmatras biedt geen oplossing voor baby’s met zware reflux.
Dubbel gebruik, slim geïnvesteerd
Dit is een rechte matras die je eenvoudig kunt omvormen als blijkt dat je baby reflux heeft. De matraskern bestaat uit twee schuine delen. Wil je je baby in een gekantelde positie te slapen leggen? Dan rits je de hoes van de rechte matras af. Je draait de bovenste matraskern om in de tegenovergestelde richting. Alleen nog even de tweede hoes die in de verpakking zit eromheen ritsen … en klaar! Je beschikt nu over een schuine antirefluxmatras. De andere hoes berg je op in de handige Sonhar-verpakking totdat je baby’tje van zijn reflux verlost is. Kortom: een matras met dubbel gebruik die je in een handomdraai omvormt. Michelle is daarmee een duurzame en slimme investering!

 

4

Bio matras twist 120×60 cm

Wat dit matras uniek maakt is dat deze dubbelzijdig is. Het matras is aan de ene kant speciaal ontwikkeld met de stevigheid voor een baby tot 18 maanden. Daarna kan de matras gedraaid worden naar de kant die speciaal voor peuters is ontwikkeld.

De combinatie van biologische wol en katoen is van nature brandvertragend waardoor er geen brandwerende chemicalien gebruikt hoeven te worden. De matrasjes voldoen aan de strenge eisen en zijn gecontroleerd en voldoen aan de regelgeving (BS 7177). De duurzame en niet verwijderbare hoes is waterdicht, wij raden u aan om een matrasbeschermer voor het matrasje aan te schaffen waardoor de matras schoon en droog blijft.

De matras is biologisch en daarnaast ook volledig getest volgens BS1877-1810 en BS7177

 

5

Angelcare Matras 140 x 70 cm

Opgewekt en blij, van ‘s morgens vroeg !
Een optimale luchtventilatie kan ademhalingsproblemen voorkomen. De Angelcare kindermatras is hier helemaal op afgestemd en biedt je kindje maximale veiligheid en comfort. Deze revolutionaire matras is getest en goedgekeurd voor het gebruik in combinatie met de sensormatjes van de Angelcare bewegingsmonitors.
Het 3D “Airmesh” materiaal, aan de bovenzijde van de matras, is anti-allergisch en volledig luchtdoorlatend.
De hoezen zijn eenvoudig en afzonderlijk te verwijderen en wasbaar. De Angelcare kindermatras is ventilerend, comfortabel, vochtbestendig en uiterst hygiënisch dankzij haar anti-huisstofmijt en antibacteriële eigenschappen.
• vochtbestendig
• ademend
• anti-huisstofmijt
• antibacterieel
• anit-allergisch
• behoudt de veerkracht
• afneembare en wasbare hoezen op 60°C
• 3 jaar garantie
• gefabriceerd in Europa

Wat is een baby matras?

Een babymatras is een liggende mat die precies in een wieg of babywieg past om de baby het best mogelijke comfort te bieden tijdens het slapen. Kortom, een matras voor baby’s moet worden gekenmerkt door een goed comfort, maar aan de andere kant moet het ook niet te zacht zijn. Dit heeft onder andere de volgende redenen: Als het baby-matras te zacht was, kon het hoofd in bepaalde liggende posities te ver in de onderlaag zakken en als gevolg daarvan de ademhaling van het kind bemoeilijken. Maar dat is nog niet alles. Veel groter is het risico dat het kind de uitgeademde CO2 opnieuw inademt, hetgeen te wijten is aan de laaggelegen positie, waar zich zeer weinig verse zuurstof bevind. Met als gevolg dat het gevaar van de gevreesde plotselinge kindersterfte geleidelijk toeneemt.

Baby-matrassentest – Belangrijke factoren vanuit ons oogpunt

Aangezien het immuunsysteem van het kind zich nog moet ontwikkelen in de kindertijd en de vroege babytijd, moet een goed babymatras absoluut vrij zijn van schadelijke stoffen. De bestanddelen van baby- en kindmatrassen spelen daarom een belangrijke rol in een babymatras-test, omdat het tenslotte gaat om de gezondheid van de kleintjes. De basis van de test zijn ook de liggende eigenschappen en de ondersteunende capaciteit van een babymatras. Het vakmanschap en de kwaliteit van het materiaal zijn ook een essentieel kenmerk van goede babymatrassen.

Bebies First Boxmatras Janine - 75x95 cm
18,49
KEES Opvouwbaar Baby Matras - 60x120 cm - 3 Fold
25,69
Comfort Max Baby Matras - 60x120x10 cm - SG25
39,95
Ledikant Matras 60x120 x10 cm -SG25-Met rits
39,95
Boxmatras - met wasbare hoes - 93 x 73 cm
42,00
ABZ D25 - Boxmatras - 70x90 cm
44,00
ABZ KM241- Ledikantmatras - 60x120 cm
48,00
Safety 1st Soft Dreams Campingbedje - Navy Blue
49,00
Ledikant-Baby-Princess Matras 60x120 x14 cm-SG25-Anti-allergische wasbare hoes met rits.
49,95
Laatste update was op: 13 september, 2021 8:43 am

Waar moet je op letten bij een babymatras?

 • Emissiearme materialen
 • Keurmerk
 • Oordeel van bekende consumentenorganisaties (bijv. Consumentenbond)
 • Ondersteuning van de matras
 • Verwerking van het materiaal
 • Bestand tegen vocht
 • Omkeerbare matras (voor baby’s en peuters)
 • Stabiele loopvlakrand (voorkomt dat het kind wegglijdt met zijn voeten)

De gezondheid van de baby staat op de voorgrond

Bovendien is een babybed dat te zacht is vaak de reden dat klachten over de rug van de baby of zelfs houding schade voelbaar zijn. Zeker, dergelijke gevolgen voor de gezondheid zijn niet meteen opvallend en duidelijk, maar recente wetenschappelijke studies bewijzen dat de bijbehorende gezondheidsproblemen maar al te vaak de oorzaak zijn bij de selectie van een te zacht baby matras. Maar ongeacht of het gaat om risico’s zoals houding of zelfs wiegendood, een van de kenmerken van een matras voor baby’s is dat het zacht en ademend is, vocht absorberend, luchtdoorlatend en vrij van schadelijke stoffen van welke aard dan ook.
Omdat zelfs de laatstgenoemden in het verleden tot op heden keer op keer werden gemaakt voor een verhoogd risico op de zogenaamde SIDS. Overigens staan ​​deze afkortingen voor het Engelstalige Sudden Infant Death Syndrome, wat zich vertaalt in wiegedood.

Veiligheid en gezondheid – duidelijk in beeld

Een goede baby matras kenmerkt zich onder andere door het feit dat het ten minste 5 centimeter dik is en idealiter is uitgerust met een versterkte rand. Dit dient ook, onder andere, dat de baby, als hij al in staat is om vrijer te bewegen of soms op en neer stuitert, in geen geval wordt verwond bij de “sprong- of gymnastiekoefeningen” in zijn wieg, als het Bijvoorbeeld tussen de matrasrand en het bedframe. In dit opzicht is een bestaande stapversterking altijd voordelig. Om deze reden zijn tegenwoordig steeds meer matrassen voor baby’s uitgerust met een dergelijke functie. De hoes van een babymatras bestaat uit textiel of uit een afwasbaar plastic, terwijl de innerlijke levensduur van een babymatras door veel bekende aanbieders uit vele lagen kan bestaan. Welke materialen het beste zijn voor de gezondheid van de baby is nog steeds niet 100% duidelijk. Maar het is een feit dat vooral baby-matrassen met een “innerlijke systeem” gemaakt van schuim of koudschuim of robuuste natuurlijke vezels heel veel voordelen bieden.

Een basiscriterium bij het kiezen van een goed matras is de ademende eigenschappen. Hoe beter de lucht kan circuleren met het oog op de beschikbare materialen en hoe minder CO2 er uit de ademlucht van het kind kan worden ingeademd, hoe beter. In feite is dit een zeer cruciale factor bij het kiezen van de juiste babymatras.

Welke soorten baby-matrassen zijn er?

Schuimvulling

Kindermatrassen met een koudschuim vulling zijn nu klassiekers als het gaat om het comfortabel en gezond slapen van baby’s en kleine kinderen. De matras met koudschuim voor baby’s scoorde in verschillende tests voor hun speciale stabiliteit, de opmerkelijke warmte-isolerende eigenschappen en de buitengewoon goede aanpasbaarheid aan de anatomische omstandigheden van de baby. Een ander voordeel is het feit dat het hygiënische slaapklimaat op duurzame wijze kan worden bevorderd met behulp van een koudschuimmatras. Last but not least, baby matrassen in deze productcategorie staan ​​ook bekend om hun allergievriendelijke karakter.

Opgemerkt moet worden dat baby-matrassen met geïmplementeerde schuimkern slechts in beperkte mate geschikt zijn voor kinderen die tijdens de slaap zwaar transpireren, omdat hun vocht regulerende eigenschappen niet 100% goed zijn. Als uw baby echter rusteloos slaapt of het ‘s nachts koud heeft, is een babymatras met een koudschuimkern een goede keuze. Het is ook de moeite waard om te weten dat koudschuimmatrassen relatief goedkoop zijn in vergelijking met andere soorten matrassen.

Spring matrassen

Relatief goedkope koudschuimmatrassen zijn baby-matrassen met veerkern. Hun opmerkelijke eigenschappen zijn in de eerste plaats het hoge ademend vermogen en de zeer goede luchtcirculatie, die te wijten is aan de holtes tussen de veren. Bovendien scoren babymatrassen in deze categorie voor hun lange levensduur en zeer goede duurzaamheid. Je baby ligt stevig en wordt optimaal ondersteund door de speciale aard van het matras, waardoor hij een goed ontworpen en comfortabel kussen voor het kleine lichaam van je kind vormt.

Latex matrassen

Het speciale aan latexmatrassen is dat het materiaal wordt geproduceerd als onderdeel van een uniek schuimproces. In principe zijn latexmatrassen gemaakt van ruwe olie en natuurlijk rubber. Deze laatste zijn meestal een stuk duurder om te kopen, maar ze scoren ook met hun uitstekende materiaaleigenschappen. Dit zorgt voor een uitstekende thermische isolatie en zorgt tegelijkertijd voor voldoende vochttransport. Het slaap- en ligcomfort is zeer hoog voor de kleintjes op een babymatras van natuurrubber.
Opgemerkt moet echter worden dat baby-matrassen gemaakt van latex of natuurlijk rubber moeten worden geroteerd en gedraaid op gezette tijden om zo lang mogelijk de hoge elasticiteit en comfort te behouden.

Kokos vulling

Babymatrassen met latex kokosvulling worden steeds populairder bij veeleisende ouders. Matrassen van dit type zijn bijzonder comfortabele producten die vanaf het begin een gezonde slaappositie garanderen. Over het algemeen is de matras tegelijkertijd stevig en elastisch, zodat de wervelkolom van het kind optimaal wordt beschermd, zodat rugklachten en houdingsschade vooraf kunnen worden voorkomen. Bovendien scoren baby matrassen met kokosvulling hoog omdat ze vooral geschikt zijn voor baby’s met allergieën.

Cotton Poly Fleece combinatie

Bovendien worden babymatrassen aangeboden in goede online winkels, die zijn voorzien van een speciale katoenen hoes, die een hoogwaardige Polyvlies bedekt. De belangrijkste focus in deze matras ligt voornamelijk op het oppervlak van het koude schuimrubber, dat ook een speciale water- of vochtbarrière heeft.

Memory Foam

De nieuwe, zogenaamde memory foam matrassen genieten dezelfde populariteit, deze worden gekenmerkt door hun uitzonderlijk goede lichaamsvorm en hebben ook een hoge duurzaamheid.

Standaardformaat wordt het meest verkocht

De standaardmaat voor kindermatrassen heeft een afmeting van 70 × 140 cm en past in de meeste baby- en kinderbedjes. Daarom wordt deze standaardmaat ook het meest verkocht. Natuurlijk kunnen kinderen op grotere matrassen slapen, zoals 90×200 cm, maar deze zijn niet altijd aangepast aan de behoeften van baby’s. Hoe groot het babymatras ook is, een goede ondersteuningsfunctie en voldoende bewegingsvrijheid zijn belangrijk.

Zorg en schoonmaken

De verzorging van een matras voor baby’s was bij alle praktische tests relatief laag. Het hangt echter altijd af van de kwaliteit en van de verwerkte materialen. In een babymatras met geïmplanteerde kokosnootkern, wordt het bijvoorbeeld aangeraden om de matras één keer per week te draaien, met als resultaat een optimale verdeling van de inlay. Kokosmatrassen voor baby’s scoren vooral voor hun hoge stabiliteit en de adequate verdeling van stevigheid daarbinnen. Om een ​​consistente stabiliteit op de lange termijn te handhaven en om te voorkomen dat deuken of depressies zich vormen, is een dergelijke maatregel echter essentieel.

Ter vergelijking: latexmatrassen en verenkern- en koudschuim matrassen moeten indien mogelijk elke ochtend worden geventileerd. Op deze manier moet een optimale luchtcirculatie worden gewaarborgd. Er moet ook worden opgemerkt dat de vloeistof van de baby, bijvoorbeeld ook met betrekking tot het gebruikelijke nachtelijk zweten, zich direct in de matras ophoopt. Daarom is het essentieel om regelmatig en voor zover mogelijk ook de katoenen hoes te verwijderen.

Babymatras moet relatief hard zijn

De babymatras mag niet te zacht zijn, anders kan het kind met zijn gezicht in de matras wegzakken en zou de uitwisseling van lucht moeilijk zijn. Kies dus voor een vrij stevige matras. Trouwens, lig zones zijn nog niet noodzakelijk voor de baby, omdat ze nog te licht zijn en de ruggengraat van de kleine in geen enkele zone hoeft te worden ondersteund. Het is ook raadzaam om een ​​verstevigde matrasrand te hebben, die voorkomt dat de baby tussen het matras en de rand van het bed glijdt wanneer hij staat of rammelt.

Belangrijk: luchtcirculatie

Bovendien moet de babymatras voldoende gasuitwisseling mogelijk maken, zodat zich in het hoofdgebied niet te veel CO2 verzamelt. Meerdere jaren geleden begonnen matrasfabrikanten te adverteren met luchtgaten en ventilatiekanalen. Tot nu toe heeft geen enkele test kunnen aantonen dat deze eigenschappen daadwerkelijk bijdragen aan een betere luchtuitwisseling. Een poriën- of honingraatstructuur van de matras kan echter ten minste dienen om de warmte te regelen en warmteophoping te voorkomen.

3 Opmerkingen
 1. De eerste nacht van mijn 5 maanden oude dochter op de nieuwe matras en ze valt plotseling in slaap.
  Ze werd meestal elke 3-4 uur wakker.
  Nu slaapt ze van 18.00 – 04.30 uur. Ik geloof nauwelijks dat dit een toeval is. Ik ben gewoon verbijsterd over deze matras.
  Geen gekibbel meer bij in bed liggen.

 2. Een echt geweldige Eucafeel matras. Goed vakmanschap. Niet te hard en niet te zacht. De afmetingen
  geschikt voor een kinderbedje in grootte. En geen chemische geur merkbaar. Na meer dan een maand gebruik konden geen deuken worden gedetecteerd.

 3. Ik heb dit Angelcare matras gekocht voor mijn 5 maanden oude zoon, hij slaapt heel goed sinds de eerste minuut. Matras is niet te zacht, geurloos, de hoes kan gemakkelijk worden gewassen op 40 graden. De levering was zoals altijd snel en zonder complicaties. Kan deze matras alleen maar aanbevelen, duidelijke aankoopaanbeveling, dus volledig aantal sterren.

Laat een reactie achter

Test de Beste - Flacko
Logo
Shopping cart